Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΔΙΑΔΕΡΜΑΤΙΚΗ -ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ -ΝΕΥΡΙΚΗ- ΔΙΕΓΕΡΣΗ- ΤΕΝS

- Η θεραπεία ΤΕΝS

-   Διευκολύνει την απελευθέρωση από τον πόνο (και στη περίπτωση του χρόνιου αλλά και του οξέος πόνου)
-υποστηρίζει τη διαδικασία θεραπείας που ορίζεται από τους γιατρούς  και τους θεραπευτές,
- βοηθά να αυξηθεί η καλή σωματική κατάσταση χωρίς τη χρήση φαρμάκων,
- έχει μια προληπτική ή προλακτική επίδραση στη περίπτωση πολλών παθήσεων,
-υποστηρίζει και συμπληρώνει άλλες θεραπείες.

 Η ιστορία της αυτοθεραπείας

 ( Το να περιμένετε να ξεσπάσουν τα συμπτώματα μιας αρρώστιας  πριν κάνετε προσπάθεια να τη θεραπεύσετε είναι σαν να ξεκινάτε να φτιάχνετε όπλα αφού ο πόλεμος έχει κηρυχθεί , ή να σκάβετε για να βρείτε μια πηγή αφού κάποιος είναι ήδη διψασμένος. Σπουδαίοι θεραπευτές ,έτσι, καταπνίγουν την αρρώστια πριν ξεσπάσει, αντί να πασχίζουν να θεραπεύσουν τα συμπτώματα που δε μπορούν να προβλέψουν).(NEI TSCHING SOU WEN το2,5000 π.Χ)

Ακόμη και 5.000 χρόνια πριν, οι Κινέζοι είχαν κιόλας εφαρμόσει την( αρχή της πρόληψης)* στην ολότητα της .Εφάρμοζαν την προληπτική ιατρική , όπου το άτομο έπαιζε έναν σημαντικό , ακόμη και αποφασιστικό , ρόλο στη διατήρηση της δικής του υγείας.Οι άνθρωποι ήταν συνηθισμένοι να συμβουλεύονται τακτικά το γιατρό τους ,πολύ πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα *.Περίμεναν οι γιατροί τους να εμποδίσουν αυτά τα συμπτώματά πριν εμφανιστούν για πρώτη φόρα.
Συνειδητά και σκόπιμα έκαναν χρήση της τεχνικής του μασάζ , του μπάνιου, της άσκησης, της δίαιτας και του αρωματικού τσαγιού με βότανα για να βελτιώσουν και να διατηρήσουν την ευεξία τους .
Αν η ασθένεια ξεσπούσε , οι άνθρωποι ήξεραν, ακόμα κι εκείνες τις ημέρες, ποια θεραπεία ήταν η καλύτερη για να υποβοηθήσει την διαδικασία αποκατάστασης .Η αντιμετώπιση της διατήρηση της υγείας τους και της θεραπείας των ασθενών με θεραπείες ήταν ένα μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Η αυτοθεραπεία είναι σχεδόν τόσο παλιά όσο το ανθρώπινο είδος και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα να αναπτύσσεται σε υψηλότερο επίπεδο:π.χ από τα καταπλάσματα της γιαγίας και τα αρωματικά τσάγια έως τη χρήση υψηλής ποιότητος τεχνικού ιατρικού εξοπλισμού , όπως ο ηλεκτροβελονισμός ή η συσκευή ΤΕΝS.

Πόνος 

Ο πόνος είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή  για να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή. Για την καταπολέμηση του πόνου , οι γιατροί έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρύ φάσμα επιλογών :
  • φαρμακολογικές θεραπείες (φάρμακο)
  • φυσιοθεραπεία (μασάζ, θερμοθεραπεία , κινησιοθεραπεία ,ραδιοθερμία , υπερήχους κλπ)
  • νευροχειρουργική (νεύροτομή),
  • ψυχοθεραπεία (ύπνωση, αυθυποβολή, θεραπεία συμπεριφοράς κλπ.)
  • αθλοθεραπεία , και πολλές άλλες
Πως και γιατί συμβαίνει, και πως να αντιμετωπιστεί (θεραπευτεί) αποτελεσματικά.

Ο πόνος είναι ο βασικός μηχανισμός άμυνας , που το διαφυλάσσει από τους τραυματισμούς . Οι υποδοχείς* πόνου  (- ανιχνευτές ή αισθητήρες) λαμβάνουν τις ωθήσεις του πόνου και τις μεταφέρουν στον εγκεφαλικό φλοιό μέσω διαφόρων κεντρομόλων * (- που οδηγούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα) νεύρων. Σε αυτό το σημείο είναι που ο πόνος είναι πραγματικά <<αισθητός>>.
Οι υποδοχείς* πόνου μπορούν να διεγερθούν με διάφορους τρόπους :χημικά, μηχανικά και θερμικά.
Διεγείροντας επιλεκτικά τους υποδοχείς * άμεσα κάτω από την επιφάνεια  του δέρματος ή βαθύτερα , μπορούμε να προκαλέσουμε συγκεκριμένες αντιδράσεις μέσα στον οργανισμό, π.χ. απευθείας στις αισθήσεις του σώματος.

Τα κεντρομόλα νεύρα  * αποτελούνται από παχιές και λεπτές ίνες που έχουν διαφορετικές ταχύτητες
μετάδοσης (μεταβίβασης ) και είναι υπεύθυνες για διάφορες αισθήσεις .
Οι λεπτές, αργά μεταβιβασμένες νευρικές ίνες (0,5-1 έως 30μ / δευτ/πτο) μεταδίδουν σινιάλα του πόνου .Οι παχύτερες, γρηγορότερες νευρικές ίνες (ταχύτητες πάνω από120μ/δευτ/πτο π.χ. 432χιλ/  ώρα !) μεταδίδουν την αφή και τις αισθήσεις της δόνησης, το λεγόμενο απτικό ερέθισμα , από το δέρμα στο νωτιαίο μυελό .

*Υποδοχείς - Αισθητήρες , κεραίες - τα μέσα ενός οργάνου για να λαμβάνει συγκεκριμένους ερεθισμούς.
* Κεντρομόλα νεύρα - Τα νεύρα που οδηγούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα.


Βελονισμός - Ηλεκτροβελονισμός

Υπάρχει ακόμη μια μέθοδος για ανακούφιση του πόνου που ίσως είναι τόσο παλιά όσο και ο ίδιος ο πόνος :ο βελονισμός . Αυτή η τεχνική μπορεί να μεγαλώσει τον ουδό του πόνου διεγείροντας τα κεντρομόλα νεύρα βαθιά μέσα στον ιστό του μυός και του τένοντος ,   με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να
απελευθερωθούν οι ενδορφίνες * του ίδιου του σώματος (= ορμόνες που έχουν ως αποτέλεσμα την ανακούφιση του πόνου ).Η διέγερση μπορεί να γίνει μηχανικά (πίεση, βελόνες) , ηλεκτρικά (συσκευή ηλεκτροβελονισμού) , θερμικά ( θερμότητα, moxibustion),ή  με χημικό τρόπο χρησιμοποιώντας φάρμακα.
Η αυτοθεραπεία μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το σύστημα των μεσημβρινών του σώματος (μακρο-σύστημα) ή το (μικρο- σύστημα) αυτιά ,πόδια ,χέρια κλπ..


Με το σύστημα των μεσημβρινών, η συσκευή ΤΕΝS εφαρμόζεται άμεσα πάνω ή κοντά στον κατάλληλο μεσημβρινό.Στην περίπτωση του μικροσυστήματος  , ξεχωριστά σημεία ,πχ. πάνω στο αυτί,χρησιμοποιούνται για να εκπροσωπήσουν τα διάφορα μέρη του σώματος.

Απελευθέρωση των ενδορφινών στο εγκεφαλικό στέλεχος και τον διεγκέφαλο


( Υπερδιεγερτική αναλγησία και  μέθοδος TENS που μοιάζει με τον βελονισμό  ) η εντατική διέγερση των βραδέως διαβιβαζόμενων ινών πόνου ενεργοποιεί έναν κεντρικό σύστημα αναστολής πόνου μέσω ανιόντων (ανερχομένων )νευρικών οδών , έχοντας   σαν αποτέλεσμα την διαρκή ανακούφιση πόνου
περίπου  μέσα σε 20-30 λεπτά.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΑΛΟΗ .

06 Απριλίου 2010 7:05 π.μ.
astrowelly1 είπε...

Η Αλόη, η οποία έχει έντονη

α. αντιγηραντική δράση,
β. αντιοξειδωτική δράση,
γ. αντιμικροβιακή δράση,
δ. αντιμυκητιασική δράση,
ε. αντικαρκινική δράση,
ζ. αντιτοξική δράση,
στ. δράση στο πεπτικό,
η. επουλωτική δράση,
θ. δράση στο κυκλοφορικό,
ι. αντιφλεγμονώδης δράση,
κ. αντιιική δράση,

βοηθάει εξαιρετικά την φυσική άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού (ιώσεις, στοματικές παθήσεις, στομαχικές παθήσεις, καθαρισμό εντέρων, επούλωση τραυμάτων, απολύμανση τραυμάτων, περιποίηση του δέρματος, ανάπτυξη τριχοφυΐας, AIDS και για πολλές άλλες χρήσεις) σε οποιαδήποτε μορφή της, είτε πόσιμη, είτε ενέσιμη, είτε για εξωτερική χρήση.

ΠΕΡΙΕΧΕΙ:

1. Αμινοξέα
2. Ανθρακινόνες
3. Ένζυμα
4. Λιγνίνη
5. Μέταλλα
6. Σάκχαρα
7. Μαλικό οξύ
8. Σαλικυλικό οξύ
9. Σαπωνίνες
10.Στεροειδή - Λιπαρά οξέα
11. Βιταμίνες
12. Λεκτίνες

06 Απριλίου 2010 7:14 π.μ.
astrowelly1 είπε...

Μέσα στο φύλλο της Aloe Vera:
Το ζελέ της Αλόης Βέρα περιέχει πάνω από 75 γνωστά συστατικά.

Βιταμίνες:

Περιέχει μια ποικιλία βιταμινών, οι πιο σημαντικές όμως είναι η αντιοξειδωτικές βιταμίνες C, E και η Βήτα Καροτίνη, πρόδρομος της βιταμίνης Α. Η Αλόη είναι επίσης από τα λίγα φυτά που περιέχουν βιταμίνη Β12, πολύ σημαντική για τους χορτοφάγους.

Σακχαρίτες:
Αυτοί περιλαμβάνουν τη σημαντική αλυσίδα πολυσακχαριτών που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Σαπωνίτες:
Αφρώδεις μικροοργανισμοί που δρουν αντιμικροβιακά, ενάντια σε βακτήρια, ιούς και μύκητες.

Μέταλλα – Ιχνοστοιχεία:
Αυτά είναι το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, το χρώμιο, το ασβέστιο, το νάτριο, το κάλιο, το σίδηρο και το σημαντικότατο αντιοξειδωτι-κό σελήνιο.

Ένζυμα:
Λιπάσες και πρωτεάσες διασπούν το φαγητό και βοηθούν την πέψη, καθώς και την καρβοξυπεπτιδάση που εμπλέκεται στην αντιφλεγμονώδη διαδικασία.

Λιγνίνη:
Αυτή η ξυλώδης ουσία προσδίδει στην Αλόη Βέρα την ικανότητά της να διεισδύει στο δέρμα.

Σαλικυλικό Οξύ:
Το συστατικό αυτό, που μοιάζει με την ασπιρίνη, είναι αντιφλεγμονώδες και βοηθά στη διάσπαση του νεκρού ιστού.

Αμινοξέα:
Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται 22 αμινοξέα, τους οικοδομικούς λίθους των πρωτεϊνών και η Αλόη Βέρα παρέχει 20 από αυτά. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι το ζελέ της Αλόης μας δίνει 7 από τα 8 απαραίτητα αμινοξέα, που δεν μπορούν να παρασκευαστούν από τον ανθρώπινο οργανισμό και έτσι πρέπει να λαμβάνεται με μορφή τροφής.

Στερόλες (Λιπαρά Οξέα):
Οι τρεις κύριοι τύποι λειτουργούν ως ισχυροί αντιφλεγμονώδεις παράγοντες.

Ανθρακινόνες:
Οι πιο σημαντικές είναι η αλοΐνη και η εμοδίνη, όλες μαζί όμως είναι δυνατά παυσίπονα και γνωστά για τις αντιβακτηριακές τους ιδιότητες. Στη γνήσια μορφή τους είναι πολύ καθαρτικά.

06 Απριλίου 2010 11:52 π.μ.
astrowelly1 είπε...

Τι είναι η Αλόη; Όλα τα στοιχεία για το θαύμα της φύσης!

Η Αλόη Βέρα συχνά αποκαλείται το «Θαυματουργό Φυτό» ή «Φυτό των Εγκαυμάτων», αλλά έχει και πολλά άλλα ονόματα που έχουν αντέξει στο πέρασμα των 4.000 χρόνων.
Τόσο είναι το διάστημα που ωφελείται η ανθρωπότητα, από αυτό το καταπληκτικό, θεραπευτικό φυτό βότανο.

Ο Τζωρτζ Έμπερς, το 1862, ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε την αρχαία καταγωγή της Αλόης, σε έναν πάπυρο του 2500 π.Χ., ο οποίος ήταν στην ουσία μια συλλογή από θεραπείες με βότανα. Άλλοι ερευνητές έχουν ανακαλύψει από τότε, ότι η Αλόη χρησιμοποιούνταν στον αρχαίο Κινέζικο και Ινδικό πολιτισμό. Έλληνες και Ρωμαίοι γιατροί, όπως ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνης ο Πρεσβύτερος, την χρησιμοποιούσαν με σπουδαία αποτελέσματα και, σύμφωνα με την παράδοση, ο Αριστοτέλης έπεισε τον Μέγα Αλέξανδρο να κατακτήσει το νησί Σοκότρα στον Ινδικό Ωκεανό, για να εξασφαλίσει άφθονη ποσότητα φυτών Αλόης, για να γιατρεύει τους τραυματισμένους στρατιώτες του. Οι βασίλισσες της Αιγύπτου Νεφερτίτη και Κλεοπάτρα, εκτιμούσαν ιδιαίτερα την Αλόη Βέρα σαν φροντίδα ομορφιάς, αφού στην εποχή εκείνη η ομορφιά και η υγεία ήταν πολύ περισσότερο συνδεδεμένες από ό,τι σήμερα.

Παρόλο που υπάρχουν περισσότερα από 300 είδη Αλόης, μόνο 4-5 ποικιλίες, διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες. Από αυτές τις ποικιλίες, η Aloe Barbadensis Miller είναι η πιο ισχυρή ποικιλία Αλόης, γνωστή και σαν Aloe Vera – η πραγματική Αλόη.

Η Αλόη Βέρα είναι χυμώδης, μοιάζει αρκετά με κάκτο, αλλά στην πραγματικότητα ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών και συγγενεύει με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπαράγγι. Όταν είναι ώριμη, το εσωτερικό ζελέ συλλέγεται, σταθεροποιείται και συσκευάζεται, ώστε να δημιουργηθεί ένα προϊόν που είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο ζελέ του φυτού.

Το ζελέ που βρίσκεται στο εσωτερικό του φύλλου της Αλόης μπορεί να ωφελήσει τον άνθρωπο ως πόσιμος χυμός, με πολλά θρεπτικά συστατικά, ενώ μπορεί ακόμα να συνδυαστεί και με άλλα συστατικά, για κρέμες και λοσιόν που χρησιμοποιούνται τοπικά, θρέφουν το δέρμα και βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητά του.

Για να ενεργήσει σωστά ένα προϊόν, πρέπει το κύριο συστατικό του να είναι η Αλόη Βέρα.

Πως κάνει καλό η Aloe Vera;

Η φυσική αντιφλεγμονώδης και αντιμικροβιακή δράση της Αλόης Βέρα συνδυάζεται με τα θρεπτικά της συστατικά, για να υποβοηθήσει στην αντιμετώπιση/βελτίωση διαφόρων προβλημάτων. Οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν Αλόη αναφέρουν μια γενική αίσθηση ευαιξίας. Οι πιο πολλοί δηλώνουν πως τους κάνει πιο ήρεμους και με λιγότερο άγχος. Αυτή η δήλωση σχετίζεται με την ενισχυτική επίδραση της Αλόης στο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο εναρμονίζεται και λειτουργεί πιο ομαλά, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το σώμα μας απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις.

06 Απριλίου 2010 11:59 π.μ.
astrowelly1 είπε...


Ως φυσικοθεραπεύτρια


Αγαπώ την φύση και την φυσική αντιμετώπιση του σώματος.

Γεννημένη 1/ 5/1979 επέλεξα της φυσικές δραστηριότητες ,που μπορείς να απολαμβάνεις μέσα από την φύση.

Θεραπεία για το πρόσωπο

1. Αντιμετώπιση των ρυτίδων (θεραπεία ματιών)


2. Λείανση των ρυτίδων στο μέτωπο ν χειλιών , στα ζυγωματικά.


3. Λείανση στο λαιμό


4. Ενυδάτωση σε μεγάλο βαθμό


5.Λαμπερή επιδερμίδα μωρού


6. Τους ανοιχτούς πόρους τους επουλώνει και τους λειαίνει


7. Σημάδια από των ήλιο καθαρίζει , λευκένει


8. Ουλές ,της βελτιώνει με πολλή μεγάλη επουλωτική επίδραση


9.Ενεργειακά στοιχεία κάθαρσης

10.Βιταμίνες ,Σακχαρίτες ,Σαπωνίτες,Μέταλλα – Ιχνοστοιχεία ,Ένζυμα, Λιγνίνη,Σαλικυλικό Οξύ ,Αμινοξέα,Στερόλες (Λιπαρά Οξέα),Ανθρακινόνες

06 Απριλίου 2010 1:45 μ.μ.
astrowelly1 είπε...

Θεραπεία σώματος

1. Για πόνους , μώλωπες , έχει αντιφλεγμονώδη ιδιότητες


2. Δερματικές ασθένειες λ.χ. μυκήτων, ή ψωριάσεων, βελτιώνει με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί ή πάθηση τους


3. Χαλαρωτικές , τονωτικές ,καθαρτικές , ανανεωτικές είναι η ιδιότητες .

06 Απριλίου 2010 3:40 μ.μ.
astrowelly1 είπε...

Ο Γιατρός στην γλάστρα.


(Αυτό είναι το λουλούδι που μου χάρισε στα (10) χρόνια που την καλλιεργώ.)


Από αιώνες η Αλόη εθεωρείτο ένα "θαυματουργό" θεραπευτικό φυτό.
Ο χυμός αυτού του φυτού ήταν γνωστός για την ομορφιά, την υγεία και την μακροζωία που χαρίζει ήδη από την αρχαία Αίγυπτο.

" ο γιατρός βοηθάει αλλά η φύση θεραπεύει" - Ιπποκράτης.
"ένας γιατρός στην γλάστρα" - Χριστόφορος Κολόμβος.
Ο Μαχατμα Γάντι χρησιμοποιούσε την αλόε βέρα όχι μόνο σαν τροφή κατά τις μεγάλες περιόδους της νηστείας αλλά και ως μέσο αποτοξίνωσης.

Το εκχύλισμα της περιέχει περίπου 200 πολύτιμα, καθαρά βιολογικά συστατικά- μεταξύ άλλων ένζυμα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, βιοφλαβονοειδή, σάκχαρα και βασικά αμινοξέα.

15 Απριλίου 2010 2:25 μ.μ.
astrowelly1 είπε...

H προέλευσή της

H αλόη ανήκει στην οικογένεια των Liliaceae. To γένος αυτό περιλαμβάνει περισσότερα από 350 είδη, από τα οποία μόνο δύο είναι σημαντικά για την καλλιέργεια της αλόης για θεραπευτική και κοσμητολογική χρήση. H Aloe Ferox Miller ευδοκιμεί στη Nότιο Aφρική και δίνει την «αλόη του Aκρωτηρίου» (Cap Αloe), ενώ η Aloe Vera, η μόνη με κίτρινα λουλούδια (Aloe Barbadensis Miller) από τις Δυτικές Iνδίες, δίνει το προϊόν το οποίο είναι γνωστό ως «αλόη των Barbados» (Curacao Aloe). Tα φύλλα της αλόης είναι χοντρά, χυμώδη και σαρκώδη και μπορούν να παρουσιάζουν μεγάλη διαφορά ως προς το μέγεθος (από 20 μέχρι 60 εκατοστά). Aπό το κέντρο του φυτού βγαίνει μια ταξιανθία λουλουδιών με ζωηρά χρώματα (συνήθως κόκκινο ή ροζ), ανάλογα με την ποικιλία του φυτού. H αλόη βέρα διακρίνεται για τις πολλές θεραπευτικές της ιδιότητες, οι οποίες ήταν γνωστές στους αρχαίους Aιγυπτίους, που την απεικόνιζαν στα ιερογλυφικά τους και τη χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία του καταρράκτη!

ΓIA MAΣKA ΠPOΣΩΠOY : Kόψτε ένα από τα χοντρά φύλλα της αλόης βέρα. Aφαιρέστε το εξωτερικό περίβλημα του φύλλου και χρησιμοποιήστε το υγρό που θα βγάλει ως μάσκα για 15 λεπτά. Eνυδατώνει και ανακουφίζει την ξηρή και ταλαιπωρημένη από τον ήλιο επιδερμίδα. Tονώνει και αναζωογονεί.

Για να φτιάξετε κάποια κρέμα, θα πρέπει να αγοράσετε χυμό αλόης βέρα (διατίθεται ως έτοιμο ρόφημα) ή τζέλ με το εκχύλισμα του φυτού . Για μια γρήγορη όμως μάσκα προσώπου ή για να καταπραΰνετε το δέρμα σας από κάποιον ερεθισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικά και φρέσκα φύλλα αλόης, φτάνει να έχετε μια γλάστρα με το φυτό (δεν απαιτεί καμιά σχεδόν φροντίδα).


ENYΔATIKH KPEMA ΓIA ΛIΠAPA MEIKTA ΔEPMATA: Θα χρειαστείτε 5 κουταλιές τζελ αλόης βέρα, 1 κουταλιά γλυκερίνη και 5 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας (π.χ. τριαντάφυλλο, που απαλύνει και περιποιείται την επιδερμίδα).

ΜΑΣΑΖ - ΣΩΜΑΤΟΣ

05 Φεβρουαρίου 2010 1:39 μ.μ.
astrowelly1 είπε...

Ένα καλό μασάζ είναι ιδανικό για να μας ξεκουράσει από μία δύσκολη μέρα. Το μασάζ είναι μία θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιούταν ήδη από την αρχαιότητα τόσο στην Ελλάδα, με τις τεχνικές του Ιπποκράτη, όσο και στην Ινδία αλλά και στην Κίνα, 5.000 χρόνια πριν.

Η εξέλιξη του μασάζ μέσα στους αιώνες έχει οδηγήσει στη δημιουργία ποικίλων ειδών και παραλλαγών που προσφέρουν ευεξία, χαλάρωση, σωματική και ψυχική ισορροπία. Το μασάζ βοηθάει επίσης στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στους μύες και γενικά στα μαλακά μόρια του σώματος και στην ανακούφιση του πόνου.
06 Απριλίου 2010 6:41 π.μ.
astrowelly1 είπε...

Το λεμφικό μασάζ

Είναι μια αποτελεσματική τεχνική που ενεργοποιεί τη λεμφική κυκλοφορία με αργές, απαλές και επαναλαμβανόμενες μαλάξεις και βελτιώνει το μεταβολισμό και τη λειτουργία του οργανισμού. Είναι ιδανικό για κατακράτηση υγρών (πρησμένο πρόσωπο, σώμα, πόδια), αποτοξίνωση, αδυνάτισμα και σωματική κόπωση, ενώ απαιτεί εμπειρία στις κινήσεις.
06 Απριλίου 2010 6:44 π.μ.
astrowelly1 είπε...

Μια μορφή μασάζ που εφαρμόζεται για αθλητικούς λόγους και απευθύνεται κυρίως σε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και τη γυμναστική είναι το αθλητικό μασάζ, το οποίο αποσκοπεί στην πρόληψη και διάγνωση των πιο συχνών προβλημάτων, που προκύπτουν από την άθληση. Εφαρμόζεται τόσο πριν όσο και μετά την άσκηση και

06 Απριλίου 2010 6:44 π.μ.
astrowelly1 είπε...
Σουηδικό μασάζ

 Είναι μια από τις πιο γνωστές μορφές μασάζ, που αποτελεί τη βάση του ευρωπαϊκού τύπου μασάζ και χρησιμοποιείται για την αποβολή του στρες, ενώ μπορεί να φανεί χρήσιμο και στην καταπολέμηση του χρόνιου πόνου. Βασίζεται στις αρχές της ανατομίας και της παθολογίας και περιλαμβάνει απαλούς και αργούς χειρισμούς (θωπείες, ζυμώματα, εντριβές κ.ά.) πάνω στους μαλακούς ιστούς.
06 Απριλίου 2010 6:46 π.μ.
astrowelly1 είπε...

Η έρευνα πάνω στο θεραπευτικό μασάζ και στα πλεονεκτήματα του συνεχίζει να δείχνει ότι αυτό μειώνει την καρδιακή πίεση και την πίεση του αίματος, αυξάνει τις ενδορφίνες καθώς και την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου.

Οι έρευνες επίσης έδειξαν πως το θεραπευτικό μασάζ χαλαρώνει τους μυς κι αυξάνει το εύρος της τροχιάς της κίνησης σε όλες τις αρθρώσεις.

Αν και το μασάζ δεν αυξάνει τη μυϊκή δύναμη, εντούτοις αυξάνει τον μυϊκό τόνο. Το θεραπευτικό μασάζ επίσης αυξάνει την «αυτοδιόρθωση » της στάσης του σώματος μας και κυρίως μειώνει τον χρόνο αποθεραπείας ύστερα από τραυματισμό προκαλούμενο από μυϊκή δυσκαμψία όσον αφορά τους αθλητές.

Το μασάζ βοηθάει σημαντικά στο να παραμένει η σωστή ποσότητα υγρών κατά την κυκλοφορία τους ανάμεσα στις μυηικές ίνες άρα και στην ενυδάτωση ή αφυδάτωση αυτών και στην αποβολή τοξινών , μέσο της αποβολής των υγρών, που δημιουργούνται με λάθος διατροφή.

06 Απριλίου 2010 7:02 π.μ.
astrowelly1 είπε...

Στο δέρμα

Βελτιώνει τον τόνο και την ελαστικότητα
Βελτιώνει την θρεπτικότητα του δέρματος
Βοηθά στην φυσιολογική αδενική λειτουργία

Στο σκελετικό σύστημα


Χαλαρώνει δύσκαμπτες αρθρώσεις
Βοηθά στην σωστή ευθυγράμμιση του σώματος


Στο μυϊκό σύστημα


Μειώνει τις συμφύσεις στις μυϊκές ίνες
Βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας των μυών
Μπορεί να χαλαρώσει ή να διεγείρει τις μυϊκές ίνες
Ανακουφίζει απο την ένταση και την δυσκαμψία


Κυκλοφορικό σύστημα


Βελτιώνει την θρεπτικότητα των κυττάρων
Βελτιώνει την τροφοδότηση των κυττάρων με οξυγόνο
Μειώνει την αρτηριακή πίεση


Νευρικό σύστημα


Τονώνει τα νεύρα
Προάγει ένα καλύτερο ύπνο
Προάγει μια κατάσταση καλής υγείας


Λεμφική κυκλοφορία


Αυξάνει την λεμφική κυκλοφορία
Αποβάλει τις τοξίνες και τα απόβλητα του μεταβολισμού


Αθλητές


Αυξάνει την ελαστικότητα και το εύρος κίνησης των αρθρώσεων
Ανακουφίζει από σφιχτούς και πονεμένους μυς
Μειώνει τον χρόνο αποθεραπείας/ανάκτησης μετά από τραυματισμό ή άσκηση.


ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ



  Σε κάθε μοφή ζωής και ύλης είναι  η ενέργεια που λειτουργεί σε διαφορετικές συχνότητες .

Η ενέργεια αυτή, γνωστή ως τσι ή δύναμη της ζωής , είναι αυτό που μας κρατά ζωντανούς .
Οι κινέζοι ανακάλυψαν πως αυτό το τσι κυκλοφορεί μέσα στο σώμα κατα μήκος των μεσημβρινών , όμοια με το αίμα ,τα νεύρικά και τα λεμφικά κυκλώματα.
Αυτή η ζωτική δύναμη ζωής ,που κυκλοφορεί από το ένα όργανο στο άλλο, ελέγχει τη λειτουργία των κύριων οργάνων και συστημάτων του σώματος.
Για να μπορεί να διατηρήσει κάθε όργανο μία τέλεια κατάσταση υγείας ,η ενέργεια τσι θα πρέπει να ρέει ελεύθερα κατά μήκος των μεσημβρινών.
Όταν είναι ισορροπημένη, αποκλείεται οποιαδήποτε ασθένεια στο σώμα το νού ή το πνεύμα .
Όλες οι ασθένειες οφείλονται σε μια ανισορροπία σ'αυτή τη ροή ενέργειας.
Οι μεσημβρινοί διατρέχουν ολόκληρο το σώμα .
Σύμφωνα με μια περιγραφή , περιέχουν ένα μη κυτταρικό , άχρωμο υγρό που ρέει ελεύθερα και το οποίο μπορεί να ωθείται από την καρδιά.
26 Ιανουαρίου 2010 5:31 π.μ.
astrowelly1 είπε...

Η ρεφλεξολογία είναι μια εξευγενισμένη τέχνη με επιστημονικό υπόβαθρο που χρησιμοποιεί και συνδυάζει τη μέθοδο της ζωνωθεραπείας με τα ανακλαστικά σημεία του ανθρώπινου σώματος στα πέλματα του ποδιού, στις παλάμες, στα αυτιά, στο πρόσωπο, έχοντας σκοπό να ξυπνήσει τον ανθρώπινο οργανισμό ώστε το ανοσοποιητικό του σύστημα και τα ζωτικά του όργανα να δραστηριοποιηθούν, να αποκτήσουν κύτταρα μνήμης ώστε ο ίδιος ο οργανισμός να αντεπεξέρχεται στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής, του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας...
05 Φεβρουαρίου 2010 11:23 π.μ.
astrowelly1 είπε...

Ποια είναι η καταγωγή της ρεφλεξολογίας;

Παρατηρείται ότι οι πρώτες αναφορές για την καταγωγή της ρεφλεξολογίας είναι συγκεχυμένες, οι αναφορές που επικρατούν το τελευταίο καιρό για την καταγωγή της είναι:
Η ανάγκη του ανθρώπου για άγγιγμα και στοργή τον προτρέπει να εξερευνήσει και να ανακαλύψει το σώμα του και γενικότερα την οντότητά του. Ο τρόπος που χειρίζεται το σώμα του σιγά-σιγά μετατρέπεται σε αγγίγματα, σε ζυμώματα, σε πιέσεις και αργότερα σε εξειδικευμένες μαλάξεις και διατάσεις.
Η πρώτη αναφορά γίνεται για τη μεγάλη θέληση του ανθρώπου να αλλάξει τον τρόπο ζωής του αναζητώντας θεραπεία και αυτοθεραπεία μέσα από την ύπαρξή του είτε έξω από αυτήν.
Η δεύτερη αναφορά γίνεται για τους Κινέζους όπου το 5000 π.Χ. λέγεται ότι ασκούσαν μεταξύ τους ρεφλεξολογικές πιέσεις στα πέλματα των ποδιών , στις παλάμες των χεριών, στο πρόσωπο, στα αυτιά. Χιλιάδες χρόνια αργότερα το 2008 μ.Χ. ένας κινέζος θεραπευτής αναφέρει σε συνέντευξή του ότι η ρεφλεξολογία και οι τεχνικές της δεν ανήκουν στις κινεζικές θεραπευτικές τεχνικές!
Και γενικότερα η κινεζική θεραπευτική υποστηρίζει ότι η ρεφλεξολογία είναι γέννημα δυτικής θεραπευτικής κουλτούρας και θεραπευτικής τεχνοτροπίας.

05 Φεβρουαρίου 2010 11:28 π.μ.
astrowelly1 είπε...

Η θεραπευτική αγωγή απευθύνετε :

Σε μυοσκελετικά προβλήματα όπως :


Οστεαρθρίτιδα, σπονδυλοαρθρίτιδα, περιαρθρίτιδα, οστεοπόρωση, δισκοπάθεια ,αυχενικό καi σε ημικρανίες.


Σε χαμηλό ανοσοποιητικό


Σε προβλήματα του αναπνευστικού
Σε γρίπη – βαθύ κρύωμα


Σε Γυναικολογικά προβλήματα όπως: Δυσμηνόρροια, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, τραχηλίτιδες, σαλπιγγίτιδες κ.α.


Σε ενδοκρινολογικά προβλήματα
Σε απώλεια ευεξίας
Σε ενεργειακό ξεμπλοκάρισμα
Σε αυτοάνοσα νοσήματα


Σε λεμφικά νοσήματα για αποτοξίνωση .


Σε έντονο ψυχοσωματικό stress.


Πρόληψη για καλή, διατήρηση ,της υγείας μας
σε, όλο το σώμα μας.